Klikk her for å søke

Unormalt trykkfall i dekket

De små oksygenpartiklene slipper naturlig ut gjennom dekkmembranen, og gir et månedlig trykkfall i dekket på 0,1 bar. Det er derfor det er viktig å kontrollere dekktrykk jevnlig.

Dersom dekket mister mer enn 0,1 bar i trykk per måned er det snakk om unormalt trykk.

Ventilene er ofte årsaken til unormalt trykkfall. Ventilene sørger for tetthet ved å holde luften inni dekket. Men ventilene forringes med tiden på grunn av de forskjellige oppvarmingssyklusene på dekket og ender til slutt opp med ikke å være like tette som tidligere.

Det er derfor dekkprodusenter og gode verksteder anbefaler å bytte ventiler når du skifter dekk.

Uansett hva slags kontrollsystem du har på dekktrykket (Tire Pressure Monitoring System TPMS), enten det er direkte eller indirekte, så kan ditt verksted enkelt og billig skifte ventilen, det er bare å spørre dem.

Direkte kontrollsystem for dekktrykk, som advarer bilisten på dashbordet når trykket faller er obligatoriske i Europa på alle biler med produksjonsdato etter 1. november 2012.

Denne loven ble til fordi det er ytterst viktig med rett trykk i dekket, både for din sikkerhet og for kjøretøyets yteevne. Du kan lese mer om dette i våre artikler om dekkets kontaktflate og dekktrykk.