Klikk her for å søke

Bytte av alufelg

Felgens tekniske egenskaper står beskrevet på bildet under.

Informasjonsskjema

1. Felgens bredde i tommer.
2. Felgens diameter i tommer.
3. Felgens kryssmål: avstand i mm mellom to motstående skruer.
4. ET eller innpresningsdybde: avstand fra trykkplaten på skiven til felgens sentrum.
5. Midtre boltsirkel: Diameter på felgens sentrum der navet er.

Dersom du kjenner til kryssmål, boltsirkel, antall hull og originalfelgenes kryssmål, står du fritt til å søke ut fra mål.

Om du ikke vet dette, er det heller ikke noe farlig, ettersom vi har en database med opplysninger om kjøretøyet. Du kan velge kjøretøy her. Siden vår vil finne frem alle felger med de rette egenskapene som er godkjent av produsentene, både til fremre og bakre felger.

Når du har søkt, blir du opplyst om de nøyaktige målene som er egnet for ditt kjøretøy, og du står så fritt til å søke på mål ved å ta hensyn til følgende:

Regler som bør overholdes

Du står fritt til å velge en annen felg enn den som opprinnelig var montert på din bil. Det er imidlertid noen regler som bør overholdes.

  • Identisk antall hull og kryssmål: Felgen din festes av bolter. Derfor må antall bolthull være nøyaktig det samme som på hjulakselen. Du må sjekke at antall og avstanden mellom to motstående hull (kryssmålet) er likt.
  • Identiske eller større bolthull: Bolthullet er hullet i midten på felgen, som festes på navet. Derfor må dette hullet være større eller like stort som navet, ellers får man ikke festet felgen. Av og til, dersom bolthullet er større enn det som er anbefalt av produsenten, kan man oppleve plagsomme vibrasjoner under kjøring. For å rette opp i dette problemet, leverer vi felger med sentreringsringer så man kan tette forskjellen på nav- og bolthull
  • Tilsvarende innpresningsdybde: Innpresningsdybden er viktig, fordi den avgjør felgens posisjon i forhold til hjulakselen. Er innpresningsdybden for kraftig kan felgen risikere å skrape borti karosseriet på innsiden. Er den for svak vil felgen stikke ut og skrape borti karosseriet. Perfekt innpresningsdybde varierer fra kjøretøy til kjøretøy.