Klikk her for å søke

Dekkets maksimale trykk

Dekkets maksimale trykk samsvarer med det høyeste trykket et kaldt dekk tåler. Men man bør ikke ty til dette maksimale trykket med mindre det står spesifisert i brukermanualen.

For å gjøre en korrekt måling må man ta dekktrykket på kaldt dekk. Dette betyr at dekket ikke må utsettes for sterkt sollys eller høye temperaturer, og at bilen ikke skal ha kjørt.

Et trykk målt på varmt dekk er 0,3 bar høyere enn på et kaldt dekk.

Så derfor vil det si at dersom anbefalt dekktrykk på kaldt dekk er det samme som dekkets maksimale trykk, så er grensen overskredet.

I så fall kan du bli fristet til å slippe litt luft ut av det varme dekket. Det må du ikke gjøre, fordi trykket faller når dekket blir kaldt igjen.

Husk også på at maksimalt dekktrykk kan varier litt fra standardverdi, når det gjelder en gitt belastningsindeks. Et dekk med for eksempel standard belastningsindeks skal kunne holde til 2,4 bar, men det er vanlig å se at slike dekk kan gå helt opp til 3 bar

Disse verdiene finnes i brukerhåndboken og på klistremerket i døren ved førersetet.


Maksimalt trykk som dekket tåler står med liten skrift på dekksiden i KPA eller PSI (100 kpa = 1 bar og 14.50 PSI = 1 bar).