Klikk her for å søke

"Tyre heat cycle": en gradvis oppvarmingsprosess

På tross av de enorme fremskrittene som har funnet sted innen mekanikken og aerodynamikken, så er dekkene fremdeles like sårbare. Oppvarmingssyklusen er en nyttig måte å herde dekkene dine på og dermed bevare levetiden deres.

Hva er en Tyre Heat Cycle?

Det er en måleenhet som anvendes for å beskrive holdbarheten på et konkurransedekk. Det er fasen som går fra dekkets første hvil, før start, til det igjen er i hvil, etter kjøring. Altså fra kald tilstand, hvor temperaturen langsomt stiger under kjøring til det blir kaldt igjen.

Hvordan innvirker Tyre Heat Cycle på dekkslitasje?

Når et dekk kommer ut fra fabrikken, krever det en periode med innkjøring, for å optimalisere yteevnen. For et konkurransedekk kommer dette av at båndene mellom gummimolekylene ikke er uniforme. Det finnes sterke og svake bånd. Målet er å bli kvitt de svake båndene som vil forkorte levetiden på dekket. Det er avbøyingsprosessen som vil kunne bryte de svake båndene.

Hvordan forsterker man dekkets struktur?

Det finnes like mange Tyre Heat Cycles som det finnes bruk av dekk. Den første er den viktigste. Det er viktig å følge angivelsene under for å få størst utbytte.

Den første oppvarmingen må skje gradvis. Det anbefales derfor å øke hastigheten sakte, men sikkert, og ikke gjøre for mange brå bevegelser.

Oppvarmingstiden bør være mellom 10 og 15 minutter. Dette kan gjøres ved å kjøre et par rolige banerunder mens man gradvis øker farten. I den siste runden skal man opp i maks hastighet og temperatur. Burns og donuts anbefales ikke.

Når dekkene først er i hvil, må de ikke røres i minst et døgn. Det er temperaturstigningen og friksjonen under den første kjøringen som løser opp de svake båndene.

Hviletiden gjør det mulig for gummimolekylene å herdes (et systems tendens til entropi).

Hvis man derimot starter en ny oppvarmingsfase uten å respektere hvileperioden, vil det forkorte levetiden på dekket, da de sterke båndene ikke har fått tid til å gjenoppbygges.