Klikk her for å søke

Unngå riper med dekk som har felgbeskyttere

Har du noensinne lurt på hva forkortelsene MFS, FR, FSL eller RPB på dekkprofilen står for?

Disse merkelige navnene forteller at det finnes en felgbeskytter på dekket. Dette begrenser friksjon- og prosjektilskader fra fortau og vei.

Se på disse illustrerende fotografiene:


Her trenger man ikke finne 5 feil. Det man umiddelbart legger merke til er at felgen til venstre er fullstendig sårbar og åpen for støt og prosjektiler. Mens felgen til høyre har en forlenget beskyttende kant som skjermer den for støt. Slik får dekket flest stør, og ikke felgen.

Er dekk med felgbeskyttere svært utbredt?

Nei, de fleste standarddekk har dessverre ikke denne teknologien. Dette er fordi standarddekk som regel blir montert på stålfelger med hjulkapsler, som forbedrer bilens look. Og felgbeskyttende dekk begrenser muligheten for hjulkapsler, siden de gjør disse vanskeligere å feste.

I tillegg så gir felgbeskyttende kanter, med eller uten ring, kun en begrenset beskyttelse, og kun for lette støt og risser, som vanligvis kalles småskrammer.


Kjenner du til Rimblades?

Det finnes andre måter å beskytte felgene sine på, slik som "Rimblades" som festes med et kraftig lim. Det gir mindre beskyttelse enn beskyttelseskanter, men den kan erstattes etter et støt. Rimblades kommer i forskjellige farger, og kan pynte på felgens look.