Alternativ

Billige motorsykkeldekk: Alle merker tilgjengelige

Dekkspesialisten. DekkLeader garanterer kundetilfredsstillelse, ved å tilby et bredt utvalg av referanser med omkring 30 forskjellige motorsykkeldekkmerker i katalogen, blant annet høyprofilert merker som Michelin, Pirelli, Dunlop og mange andre.

For å være sikker på at du har valgt det billige dekket som egner seg mest for din motorsykkel, kan du gå inn og se på de tekniske detaljene vi har lagt ut for hver dekkprofil, så du ikke kjøper feil dekk online.

Enten det er Motocross, alminnelig veimotorsykkel, enduro- eller sportsmotorsykkel, så er alle dekkene tydelig merket på nettsiden vår og tilbys til markedets beste pris.

Produsentliste

Motorsykkeldekk til vei-/sportskjøring

Disse dekkene er svært polyvalente og ideelle for hverdagskjøring. Uavhengig av værforhold vil den tettsittende mønsterdybden på dekkene sørge for svært godt veigrep og god manøvreringsevne. De er laget av svært slitesterk gummi og har en lang levetid. Takket være nye innovasjoner er gummien på motorsykkeldekk til vei-/sportskjøring effektive selv ved lave temperaturer og allerede fra de første kilometerne.

Dekk til konkurranse-/banekjøring

De er mykere med mindre struktur, noen ganger er de helt glatte. Dekk til konkurranse-/banekjøring blir fort varme og gir et maksimalt veigrep. De er ypperlige under tørre forhold, men man bør utøve forsiktighet under dårlig vær. Hvis du er en erfaren banekjører eksisterer det en versjon av de glatte dekkene for våte forhold som er beregnet for vått underlag.

Enduro-dekk

Disse dekkene er beregnet for 80 % terrengbruk og de er svært effektive når du kjører på sand, gjørme eller over små hindre. Noen enduro-dekk har en tilstrekkelig bred slitebane som gir en bedre komfort på asfalten.

Trial-dekk

De nye trial-motorsyklene er i dag kraftfulle og tunge. Nå er det slutt på dekk med mange pigger, de nye trial-dekkene ser mer og mer ut som landeveisdekk selv om de også er egnet for terrengkjøring når du måtte ønske det. Selv om de er beregnet for 30 % terrengkjøring bør du tilpasse dekktrykket til underlaget du kjører på, dvs. å redusere trykket med 0,5 bar når du kjører på skogsveier og stier.

Tilpassede dekk

Tilpassede motorsykkeldekk er en stor del av motorsykkelens utseende. Det er likevel ingen grunn til å ignorere dekkenes ytelse. De tilpassede motorsyklene har ofte et svært stort dreiemoment og er relativt tunge, disse dekkene har derfor en svært solid struktur. De siste teknologiske utviklingene blir tatt i bruk i utformingen av gummien, dekkene er med andre ord komfortable og har et godt veigrep. Vær likevel varsom ved kontakt med fortauskanter.

Scooter-dekk

I de siste årene har de moderne scooterne blir mye mer kraftfulle. Produsentene har tilpasset seg markedet ved å tilby flere høyteknologiske dekk. Myk gummi, stiv gummi, todelt gummiblanding eller M+S-dekk – det finnes dekk til alle typer scootere.

Scooter-dekk som er laget av myk gummi har et maksimalt veigrep, men de er ikke like slitesterke som stive gummidekk. I dag finnes det dekk av todelt gummiblanding, midtpartiet på disse dekkene er stivt og slitesterkt og sidene er mykere slik at veigrepet blir bedre. Noen scooter-dekk har inskripsjonen M+S, dvs. at dekkene har svært høy ytelse på gjørme og snø.

Motocross-/trial-dekk

For å velge riktige motocrossdekk er det greit å vite at det er bedre med stiv gummi på tørt grusunderlag og myk gummi gir bedre ytelse i et vått terreng.