Alternativ

Tilbud på bildekk fra alle produsenter

Med nesten 200 forskjellige merker på nettsiden, kan DekkLeader tilby et bredt utvalg av bildekk og garantere de laveste prisene på markedet.
Vi ønsker å tilby deg de beste og mest prestisjefylte merkevarene innen bildekk uten å ruinere deg. Vi fører blant andre Michelin, Hankook, Bridgestone og Goodyear. Vi har kun ett mål for øye: Å ha de laveste prisene. DekkLeader er dessuten meget konkurransedyktige for dekk i mellomklassen slik som Falken, Uniroyal, Nokian og Vredestein. Vi har også et bredt panel av lavprisdekk som settes spesielt pris på av våre nettkunder, med merker som Nexen, Tracmax og Nankang.

Produsentliste

Kunsten å velge dekk

Først må du finne riktig størrelse. Det finner du på siden av bildekkene. Størrelsen består av høyde, bredde, diameter, vekt- og hastighetsindikasjon. For eksempel: 205/55 R16 91V.

Du finner også denne informasjonen i serviceboken, på innsiden av bensinluken eller i en av bildørene.

Må jeg skifte dekk?

Ikke glem at dekkene er den eneste måten du har kontakt med veiunderlaget på. Dekktilstanden har en direkte innvirkning på bilens veigrep og bremselengde.

Slitasjeindikatoren er 1,6 mm i hovedsporet i slitebanen. Under denne grensen kan politiet immobilisere kjøretøyet ditt og bøtelegge deg.

På et generelt grunnlag kan vi si at en mønsterdybde på under 3 mm fører til redusert dekkytelse. Risikoen for vannplaning er stor.

Kjøp av dekk på nettet

Når du kjøper dekk på nettet er du ikke bare sikret en god pris, men du har også tilgang til en rekke dekk du ikke finner på verkstedene (+300 dekkmerker).

Når du kjøper dekk på nettet kan du også se hvilke erfaringer andre dekkjøpere har gjort seg. Dekkanmeldelsene gir deg viktig informasjon om erfaringer, dekkenes levetid, komfort osv...

Mange bekymrer seg mest over dekkmonteringen. Ingen grunn til bekymring, vi legger alt til rette for deg. Vårt nettverk av partnerverksteder (enten de er mobile eller ikke) sørger for dekkmontering av dekkene du har kjøpt på nettet. Du kan få levert dekkene hos den partneren du selv velger. Når partneren har mottatt bestillingen din tar den kontakt for å avtale dekkmontering.

Hvordan reduserer jeg dekkslitasje?

Det finnes flere smarte metoder som reduserer dekkslitasje.

Det viktigste er å sørge for godt vedlikehold av bilen din. En av de tingene du da må gjøre er å kontrollere regelmessig dekktrykkene. Sørg alltid for en god hjulutmåling og avbalansering av dekkene. Rattet skal ikke vibrere når du kjører og du det skal ikke oppstå ujevn slitasje av dekkene. Du vil være sikker på at bilen din ikke har geometriske problemer ved å foreta en kjapp visuell kontroll én gang i måneden.

Kjørestilen din vil innvirke på hvor raskt dekkene slites. Hurtig slitasje av dekkene oppstår når du akselererer og bremser plutselig og kjører raskt inn i rundkjøringer.

Til slutt bør du vurdere å bruke riktige dekk til riktige anledninger. Et sommerdekk er ikke egnet for temperaturer under 7 °C på samme måte som et vinterdekk ikke er egnet for temperaturer over 7 °C.

Hva med helårsdekk?

Når de ble lansert sa man ofte at et helårsdekk ikke var et godt sommerdekk og heller ikke et godt vinterdekk. Mange ting har endret seg siden den gang, i dag har en stor andel av helårsdekkene oppnådd sertifiseringen 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake). Denne sertifiseringen er et kvalitetsbevis når det er snakk om dekkeffektivitet på vinterføre. Helårsdekkene er i dag svært polyvalente dekk og gjør det mulig å kjøre i all sikkerhet året rundt i alle mulige værforhold.

Dekk 4x4 / SUV – Hvilke dekk skal jeg velge?

For alle kjøretøy med firehjulsdrift er det viktig at du alltid skifter alle fire dekk samtidig og at du monterer identiske dekk på alle fire hjulene. For SUV-dekk, som vanligvis blir brukt til bykjøring er valgkriteriene de samme som for dekk på en liten bybil.

For 4x4-dekk for firehjulsdrevne terrengbiler må du velge dekk med struktur og forsterkede dekksider. Bredere pigger og tettere mønster fører til maksimalt veigrep i alle slags forhold (gjørme, sand ...).

Kan man montere vanlige dekk på campingvogner og bobiler?

Vi anbefaler ikke å montere klassiske dekk på campingvogner og bobiler. Dekk til campingvogner og bobiler skal tåle en belastning som er høyere enn belastningen på bildekk, det er derfor viktig at du anskaffer deg en dekkprofil for det tiltenkte formålet. Hvis du velger klassiske bildekk kan du risikere at dekkene slites raskere eller at de eksploderer pga. overvekten. Det er ofte bedre å bruke litt mer penger på utstyr som er spesielt godt egnet til formålet.

Spesialdekk

Noen bilprodusenter utstyrer bilene sine med punkteringsfrie dekk eller dekk med felgbeskyttelse.

Med punkteringsfrie dekk kan du kjøre, selv når du har punktert, i 80 km/t i opptil 80 km.

Dekk med en beskyttende kant beskytter felgene under kjøring. Nå er det slutt på riper på felgene når du kjører for nært inntil en fortauskant.

Hvis du opplever ekstreme værforhold på vinteren der du bor har du kanskje behov for nordiske dekk eller piggdekk.

Nordiske dekk har bedre egenskaper enn vinterdekk. De har bedre veigrep på snø og is og bremselengden er redusert. Disse dekkene er et godt kompromiss hvis du ikke velger piggdekk.